PROJECT INFO

 

Location:

Client:

 

Type:

Size:    

Program: 

 

 

Services:

 

Architect:

Design Principal:

 

Collaborators:

Status:

 

 

 

 

 

PROJECT INFO

 

Location:

Client:

 

Type:

Size:    

Program: 

 

Services:

Architect:

Design Principal:

 

Collaborators:

Status:

 

 

 

 

 

 Taichung, Taiwan

Department of Urban Development,

Taichung City Government

Mixed Use

1 million sf
Zero energy development, history/cultural
museum, government offices, environmental monitoring station, public observation deck

Master Planning, Architecture, Sustainability, Engineering, Digital Media

LITTLE

R. F. Chiriboga Project Leadership while employed as

Partner | Design Director at LITTLE

Arup

Competition 

 

 

 

 

In addition to the innovative structural exoskeleton that provides the iconic presence for the tower, the concept also provides structural diaphragms with suspension cables to support for the three primary program elements, "Dept. of Urban Development Office", "History/Cultural Museum", Environmental Monitoring Station", suspended within the frame depicting "floating mountains" that recall provocative and beautiful imagery of the nearby Dadu mountain range. Sky gardens atop of each floating mountain provide varied observation points along the structure's height toward the city.

 

 

The award winning design for the 368 meter tall tower utilizes sustainability as its guiding factor for an iconic design to be located in Taichung  seeking to commemorate Taiwan's history and symbolize the new Taiwan spirit. The Taichung City Government led the international competition in an effort to place the signature tower at Taichung Gateway Park. The park is targeted as an international portal into the urban oasis of Central Taiwan - a place for lifestyle, innovation, culture and biodiversity.
 
Serving as a potential model for green building design in the 21st century, our design team focused on a holistic approach to the tower's design. The tower itself is not an isolated destination, but rather a series of moments along a sustainable path where inspiration is gained from learning and engaging in the local customs, understanding and searching for methods to make best use of local and natural environmental energy.

 

 

Taiwan Tower

© 2016 by EQV Consortium, All Rights Reserved

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon