Suzhou Int'l Expo Center 

A New Icon for Suzhou:
A unanimous jury decision in the design competition for the new Suzhou Int'l Exhibition & Conference Center. The unfolding fan concept is an elegant, memorable and clear form for the city renowned for its delicately carved hand-fans. The Center unfolds across the site with the overlapping roofs rising to the west, towards the heart of Suzhou. The stainless steel and glass roofs are supported by arching trusses clad in translucent glass. These arched trusses filter daylight into the halls below and provide spans of 90 meters, which allows for one of the world's largest column-free spaces. The halls are designed to function independently served by prefunction and service areas, or they can be easily linked to expand and accommodate varied space requirements.

 

PROJECT INFO

 

Location:

Client:

Type:

Size:    

Program: 

Services:   

Architect:

Senior Designer:

 

 

Suzhou Industrial Park, China

Suzhou Industrial Park

Exhibition & Convention, Urban Design

2,800,000 sf

Exhibition & Convention area, & 600 seat auditorium

Master Planning, Architecture

SOM

R. F. Chiriboga participated on this project while employed at SOM

Courtesy of SOM / Suzhou Int'l Expo Center

Completed 2006

 

 

 

 

 

Photography:

Status:

 

 

© 2016 by EQV Consortium, All Rights Reserved

 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon
Suzhou Expo Center_Fan Concept